Analize poslovanja

INFORMACIJA U PRAVOM TRENUTKU NA PRAVOM MJESTU
Nudimo izvještaje poslovne inteligencije prilagođene svakom klijentu i njegovim potrebama.

Sve analize i izvještaji prave se posebno za svakog klijenta koristeći već postojeće klijentove baze i evidencije da se u što kraće vremena dobiju konkretne informacije na osnovu kojih management može djelovati.

 

Imate potrebu za bilo kakvim izvještajem, bio on standardiziran ili ne? Obratite nam se – sigurno Vam možemo pomoći.

Alati za optimimizaciju i poboljšanje poslovanja

Individualizirana aplikacija za svakog klijenta

Aplikacije koje izrađujemo su u biti model analize i izvještavanja koji koriste postojeće podatke iz Vaših baza koje već vodite, što znači da ne zahtijevaju dodatno vrijeme i rad uložen u njih. Svaki model je individualan na način da se pravi prema zahtjevima klijenta od nule, odnosno nisu neki template modeli.
Kako su alati individualizirani najvažnije je prije izrade alata postaviti sva pitanja koja želite znati o svom poslovanju u svakom trenutku.

Omogućuju individualiziranu poslovnu inteligenciju na način da važne informacije prikazuje na jednostavan i pregledan način, te se iz njih mogu donositi najbolje i najoptimalnije poslovne odluke bez velikog truda uloženog u istraživanje poslovnih rezultata i procesa.

Donesite ispravnu odluku i pravom trenutku uz našu pomoć.

Svi izvještaji su Vam dostupni u svakom trenutku putem “cloud” tehnologije na svim uređajima.

trgovina i prodaja proizvoda

Želite znati doba dana kada imate najveći promet? Rezultate Vaših djelatnika? Najpopularnije proizvode? Proizvodi koji su najpopularniji i u koje doba dana? Dinamičko praćenje zaliha i planiranje nabave? KPI – “key performance indicators”?

Proizvodnja i industrija

Utrošak sirovina i planiranje nabave? Kompletan proizvodni proces sve do trenutka prodaje gotovog proizvoda? Planiranje prodaje? Efikasnost djelatnika u proizvodnji i prodaji? KPI – “key performance indicators”?

Financijski izvještaji

  • Model direktni novčani tok – detaljno praćenje priliva  i odliva novčanih sredstava. Idealno za planiranje plaćanja – “money management” ključ uspješnog poslovanja
  • Bilance uspjeha i stanja – detaljna analiza profitabilnosti, kontroliranje troškova, financijska situacija, prilike za optimizaciju. U svakom trenutku imate rezultate Vašeg poslovanja.

Dinamički modeli

Dinamički modeli se mogu primjenjivati u raznim aspektima poslovanja kao što su na primjer dinamičko praćenje zaliha gdje intenzitet prodaje artikala određuje potrebnu razinu zaliha ili kao što je proaktivna prodaja model koji predviđa ponašanje Vaših klijenata i predvidite njihove potrebe za Vašim proizvodima.

Kupci i dobavljači

Detaljno praćenje svih informacija vezanih uz kupce i dobavljače. Nagradite vjerne kupce, pratite ključne dobavljače. Ročnost kupaca i dobavljača.

Proces

Ispunjavamo sve vaše potrebe za kvalitetnim individualiziranim izvještajima

Istraživanje i analiza

Određuju se ključna pitanja i potrebe za izvještajima managementa u donošenju odluka. Osim ključnih pitanja managementa utvrđuju se i potrebe za drugim izvještajima koji bi pozitivno doprinjeli kompaniji.

izrada izvještaja

Izrađuju se izvještaji koji daju precizne i koncizne odgovore na potrebna pitanja na najbrži mogući način iz postojećih baza podataka.

Klijent dalje sam ažurira i izrađuje izvještaje

obuka i podrška

Obuka uposlenika za ažuriranje izvještaja, razumijevanje dobivenih rezultata i besplatna daljinska podrška u trajanju od 12 mjeseci.
Odakle su moji prilivi novca i na što se troše?

Izrađujemo model direktnog novčanog toka, ne indirektna metoda iz koje nije moguće dobiti dovoljnu količinu informacija. O količini detalja i što u biti želite pratiti odlučujete Vi kao klijent (možete pratiti prilive prema vrsti prihoda, prema prodajnom kanalu, na što se troše po vrsti troška, po dobavljačima itd.). Naš prijedlog kako bi taj izvještaj imao smisla je da ne prelazi jednu A4 stranicu s vremenskim intervalima (dnevno, tjedno, mjesečno, kvartalno, godišnje).

Svakako je osnovno da Vama kao osobi koja vodi kompaniju treba pružati kvalitetne i brze informacije koje su Vama potrebne. Naravno mora ispunjavati svoj osnovni cilj, odnosno da omogućuje Vam da brzo i efikasno donosite najbolje moguće odluke, te da ste u mogućnosti putem tog alata planirati budućnost. Voditi osnovni resurs u svakoj kompaniji – novac.

Kako mogu povećati prihode kompanije?

Prihodi u bilo kojoj kompaniji su prvi pokazatelji koje treba pratiti, posebno kako se na osnovu prihoda može pratiti da li su neke aktivnosti ili odluke dovele do pozitivnih rezultata. Izvještaji vezani uz prihode moraju biti individualizirani i prilagođeni poslovanju kako bi se iz njih dobile informacije koje mogu pomoći kompaniji da utječe na prihode. 

Svaki izvještaj je namjenski pripremljen za kompaniju, odnosno može pratiti prihode i izvore prihoda do najsitnijih detalja, posebno kako neki detalji mogu puno značiti. 

 

Kako mogu kontrolirati troškove kompanije?

 

Troškove kompanije potrebno je kontrolirati, kontrola troškova omogućuje djelovanje na raznim aspektima poslovanja, gdje djelovanja za cilj imaju relativno ili apsolutno smanjenje troškova. Generalno troškovi nastaju na dva načina – odlukom managementa ili kao rezultat poslovanja. Prvu grupu je relativno jednostavno kontrolirati, dok druga grupa je mnogo zahtjevnija kako se na njih ne može direktno utjecati odlukama, već ih se mora nastojati kontrolirati.

Izvještaji o kontroli troškova neće sami od sebe smanjiti troškove, ali će u pravom trenutke dati informaciju gdje se nešto pozitivno ili negativno događa sa troškovima, samim time omogućuje managementu da djeluje u pravom trenutku.

Posjedujem više kompanija i zanima me kompletna financijska slika mojih kompanija?

Obvezno morate imati informaciju o ukupnoj financijskoj situaciji Vaših kompanija bez međusobnih odnosa, stoga za Vas možemo obavljati kompletnu financijsku konsolidaciju kompanija, naravno uz potrebne pozatelje profitabilnosti i likvidnosti, ili bilo koju drugu informaciju vezanu uz poslovanje koju želite imati u svakom trenutku.

Kako aktivno praćenje zaliha kompanije može poboljšati poslovanje?

Možete smatrati da su zalihe dosadne, ali uz malo kreativnosti tu se krije najviše korisnih informacija – posebno u proizvodnim i trgovačkim kompanijama. Zalihe su jedan važan pokazatelj profitabilnosti, ali generalno u kompanijama pravilno vođenje zaliha može dovesti do najvećih ušteda – od tog da se ne kupuju nepotrebne zalihe koje se neće prodati, ili da se izgubi kupac zato što je nekog proizvoda nestalo na zalihi, pa do našeg dinamičkog modela ponašanja kupaca – gdje preko zaliha proaktivno pratimo kupce i njihovu potrošnju, sve kako bi imali podatak kada će kupac uskoro trebati naručiti proizvod, kako bi Vaš key account manager ili komercijalista unaprijed kontaktirao kupca i svaki put ugrabio prodaju.

Želim imati više informacija o svojim klijentima na jednom mjestu?

Ključno za bilo koje poslovanje je imati informacije o klijentima ili kupcima, odnosno imati informaciju kako zadovoljiti njihove potrebe.  Analizom klijenata pratimo sve aspekte vezane uz klijente ili kupce, sa naglaskom na načine kako unaprijediti suradnju kroz detaljnu analizu prošlosti te iste suradnje.

Analiza značajno ovisi o proizvoda ili usluga, odnosno ciljanom tržištu i širini poslovanja. Naravno prate se i općeniti indikatori grupe klijenata ili ukupno klijenata općenito kako bi utvrdili u kojem smjeru se ide.  

Kako mogu imati bolje uvjete od dobavljača?

Analiza dobavljača je kompleksna analiza povjesti prema dobavljačima, odnosno svih transakcija prema dobavljačima svih proizvoda i usluga vezanih uz poslovanje. Nadalje na osnovu dobivenih podataka imaju se informacije koje se koriste u pregovorima za ostvarivanje boljih uvjeta.

Želim imati više informacija o efikasnosti uposlenika?

Najvažniji resurs za stvaranje nove vrijednosti u bilo kojoj kompaniji su njeni uposlenici. Međutim ključno je pratiti efikasnost uposlenika prema važnim parametrima za kompaniju ili radno mjesto. Individualiziranim alatima omogućujemo praćenje te efikasnosti, koliko dostupni podatci omogućuju.

Ukoliko vas zanima odgovor na neko navedeno pitanje?

Kontaktirajte nas i uvjerite se u kvalitetu naših individualiziranih izvještaja koji će Vam puno pomoći u Vašem poslovanju i u svakom trenutku biti dostupni i ažurirani putem “cloud” tehnologije na svim Vašim uređajima.

kompleksni jednostavni izvještaji

Izrada financijskih modela

Izrada financijskih modela apsolutno prema Vašim potrebama, što bi značilo da prema podatcima koji se mogu dobiti iz Vaših baza podataka izrađuju se modeli i izvještaji sa važnim i „direktnim“ informacijama, naknadno ti se modeli jednostavno ažuriraju u nekoliko klikova mišom.

Ugovorom Vi postajete vlasnik tog modela, dok uposlenik po Vašem izboru je obučen za rad i ažuriranje modela. Mi smo tu uvijek kao podrška.

Kako bi Vam približili pojam „model“ možemo reći da je to programersko-matematička-statistička konstrukcija koja povezuje informacije iz nekih baza podataka kako bi dala konkretne informacije ili odgovore na smišljena pitanja.

Javite nam se

Planus Savjetovanje
+385 99 2819155
savjetnik@planus.hr